4 Nisan 2016 Pazartesi

Osmaniye Düziçi Yeşil Dere mevkii Babil Kuleleri Yeni Rota


Etkinliğin;
Adı: Yeşil Dere/ Babil Kuleleri / ‘Nöker’ Rotası
Bölgesi, Tarihi: Osmaniye/Düziçi Yeşil Dere mevkii  10.02.2014
Hedefi, Türü: ‘Nöker’  Rotası
Etkinliğe katılanların isimleri: Abdulkerim Koska, Barış ÇELİK
Etkinlikte kullanılan
-Teknik Malzemeler:   2 Takoz seti ,4 Yaylı takoz(Friend),13Ekspress,6  Kilitli karabina, 3 Hms,uzun ve kısa perlon bantlar, 2 nutkey,  1 tibloc, 60 metre çift ip,
Tırmanılan Rotada
-Genel zorluk:  VI-, VI+ R2
-Yükseklik: 100 m
-Hedeflenen ve Harcanan Zaman: Rota tabanından 2 saat
Hava Durumu Hakkında Bilgiler(rüzgârın şiddeti, hava sıcaklığı, bulut v.s.);Hava kapalı

Ulaşım Bilgileri;
-Rotaların olduğu yere gidebilmek için Düziçi İlçesinden Haruniye kaplıcaları yoluna doğru devam ediyorsunuz. Yeşil dere sapağında sapınca yaklaşık 10 km sonra babil kulelerini görmek mümkün. Yoldan 10 dakikalık yürüyüşle rota tabanına varılır.

Rotanın tanımı:
Rota ismini eski Türkçe bir kelime olan ‘Nöker’ den almıştır. Babil kulelerindeki ikinci rota olmasına istinaden. İki ip boyunca devam eden çatlaklar tırmanılır.  Eğlenceli bir rota  çok zevk aldım.

1.ip boyu: İlk on metre kadar emniyet imkânı kısıtlı. Sonrasında bir balkon geçişi var geçmeden önce ara emniyet noktaları iyi (birkaç seri hamle gerektiriyor bence VI derece civarında). Geçtikten sonra çok güzel bir çatlak göreceksiniz onu takip edin ve istasyon için küçük bir sete ulaşacaksınız. Burada istasyonunuzu oluşturabilirsiniz. (-VI / 50 mt)

2.ip boyu: İlk ip boyunda takip ettiğiniz çatlağın üç metre kar solundan yeni bir çatlak hattı devam ediyor. Girişi biraz sıkıntılı emniyet imkânı alınacak pek yer yok. Devamı gayet güzel ve tatlı bir çatlak hattı sizi zirveye ulaştıracaktır.  (VI+ / 47 mt)

İniş: Arka tarafa 30 metrelik bir iniş sonrasında su yatağı  yürüyüş. Ya da rota üzerinden malzeme bırakmadan yapılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder