4 Nisan 2016 Pazartesi

Osmaniye Düziçi Yeşil Dere mevkii Babil kuleleri

Etkinliğin;
Adı: Yeşil Dere/ ‘İlk öpücük’ Rotası
Bölgesi, Tarihi: Osmaniye/Düziçi Yeşil Dere mevkii Babil kuleleri 07.02.2016
Hedefi, Türü:  ‘İlk öpücük’ Rotası İlk çıkış
Etkinliğe katılanların isimleri: Barış ÇELİK, Zeynep Pamir, Nezihe Cantimur
Etkinlikte kullanılan
-Teknik Malzemeler:   1 Takoz seti , 1 hekzan set, 4 Yaylı takoz(Friend),13Ekspress,6  Kilitli karabina, 3 Hms,uzun ve kısa perlon bantlar, 2 nutkey,  1 tibloc, 60 metre çift ip,
Tırmanılan Rotada
-Genel zorluk:  IV+, VII- R2
-Hedeflenen ve Harcanan Zaman: Rota tabanından 5 saat
Hava Durumu Hakkında Bilgiler(rüzgârın şiddeti, hava sıcaklığı, bulut v.s.);Açık güneşli

Ulaşım Bilgileri;
-Rotaların olduğu yere gidebilmek için Düziçi İlçesinden Haruniye kaplıcaları yoluna doğru devam ediyorsunuz. Yeşil dere sapağında sapınca yaklaşık 10 km sonra babil kulelerini görmek mümkün. Yoldan 10 dakikalık yürüyüşle rota tabanına varılır.

Tırmanış: Gaziantep Zirve Dağcılık Yeşil yurt mevkisinde Geyikli tepe yürüyüşüne gidecekti. Bende başkanla görüşüp bir gurupla beraber geleneksel tırmanış için gidebileceğimiz söyledim. Onun da kafasına yattı. Pazar günü 3 yönetim kurulu üyesi 2 üye ile birlikte bir arabanın içindeydik. Rotalar bizi bekler. Ben(Kulüp Başkan Yardımcısı) , Zeynep(Yönetim Kurulu Sekreter) ve Nezihe(Kulüp Üyesi) bir gurup olmuştuk. Ali(Kulüp Başkanı) ve Mert(Kulüp Üyesi) bir gurup. Biz yeni bir rota deneyecektik. Ali ve Mert ise Aboğannuş rotasını çıkacaklardı. Zirvede görüşmek ümidiyle Tırmanışa başladık.


Rotanın tanımı:
Rotanın adı ikinci ip boyunda yaşadığım küçük düşüşten ötürü ‘İlk Öpücük’ koydum. Abogannuş rotasından 30 metre sağ tarafa geçildikten sonra dere yatağının eğimden dolayı emniyetçi için ağaçtan emniyet alınabilir. İlk ip boyu slap kayada tırmanışa başlanır. Rotanın kilidi ikinci ip boyundadır. Giriş slap oldukça sert ve devamı çatlaktır homojen bir ip boyu ve oldukça zevkli bir tırmanış imkanı sunar. Rotada kaya yapısı genel itibariyle oldukça sağlamdır.


1.ip boyu: Girişi rahat ama emniyet imkanı biraz kıt. Girişten 10 mt sonra biraz zorlayabilir tutamaklar net değil ve bulması zor olabiliyor. İlerleyen kısımlarda ara emniyet noktası bol. İstasyon kurmak için küçük bir set var. Setteki büyük ağacı istasyon olarak kullanılabilir. (V+/50mt)
2.ip boyu:Rotanın kilit ip boyu burasıdır. Giriş slap devamı ise çatlaktır. Bu İp boyu oldukça zevkli bir tırmanış imkanı sunar. Çatlak geçişinde sol tarafta kalan Küçük çatlaklar oldukça iyi ara emniyet imkanı sağlıyor. Abogannuş rotasının 5 metre sağında büyük kum saatinde istasyon kurulur. (VII-/40mt)
3.ip boyu: Solda belirgin bir çatlaktan devam edilir. İstasyonun 10 metre kadar üzerinde 4 kişilik masa büyülüğünde bir kapak var ona temas etmeden sol tarafından geçmek daha güvenli sol tarafta tutamaklar görülmüyor yüzey slap. Biraz aranınca bulunacaktır. İpin bittiği yerde büyük ağaçtan emniyet alınır. (V /60mt)
4.ip boyu: Bu ip boyu abogannuş rotasıyla aynıdır.  Kaya yapısı yer yer çürük. Ara emniyet bol. Kulenin üzerinde bitiyor. İstasyon kulenin 2 metre altındaki büyük çam ağacına kurulabilir. (IV+ /50mt)
İniş: Arka tarafa 30 metrelik bir iniş sonrasında su yatağı  yürüyüş ya da rota üzerinden malzeme bırakmadan inilebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder